Om oss - Karmakontot
13396
page-template-default,page,page-id-13396,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Karmakontot

Karmakontot är en ideell förening som arbetar utan vinstintresse. Idag arbetar vi främst med insamling till välgörande ändamål genom försäljning av hållbara välgörenhetsgåvor. Vi arbetar också gärna med nya projektidéer och ser stora möjligheter att driva projekt inom föreningen kring visionen om en ökad handlingskraft i samhället.

Vår vision

 

Vi har en vision om ett samhälle där det är naturligt att dela med sig och hjälpa andra. Ett medmänskligt klimat där vi på ett inkluderande sätt talar om de problem som finns i samhället idag. Där alla får veta att vi alla är en del av helheten och att alla kan förändra.

 

Karmakontots syfte är att öka handlingskraften i samhället genom att synliggöra mervärde och med moderna verktyg bidra till en demokratisering av bistånd och välstånd.

 

Tillsammans skapar vi morgondagens värld

Karmkontot som exempel

 

Vår förenings vision handlar om en bättre värld. Därför tänker vi långsiktigt i alla våra angelägenheter, vi ska exempelvis använda oss av miljövänliga material, möjliggöra återanvändning och dessutom premiera dem som anstränger sig för att hjälpa oss att hålla resursanvändningen effektiv. Dessutom prioriterar vi probono samarbeten och väljer i första hand leverantörer och partners som delar vår vision eller värdegrund.

 

Det är inte till vilket pris som helst som vi vill existera när vi utgår från vår vision om en bättre värld.

Vilka är vi? – Styrelsen

Erika Brandt

Ansvarig för samarbeten och företag

Erika har bland annat läst lärande utvärdering/följeforskning vid Mälardalens Högskola, Export management vid Stockholms Internationella Handelsskola samt Hållbar Affärsutveckling Turism vid Akademi Båstad. Vidare har hon etablerat Live it Experiences AB i flera länder, förnyat Stockholms Stads KF Evenemangsavdelnings ledningssystem för Hållbara evenemang (ISO 2012-1) samt assisterar som följeforskare i flera av Sveriges inkubatorprojekt.

 

erika@mittkarmakonto.se

Mobil: 070- 616 60 07

Pernilla Ahlberg

Ansvarig för orderhantering, design och kommunikation

Pernilla är ingenjör inom maskinteknik med inriktning mot innovativ produktutveckling. Vidareutbildad inom hållbarhetsfrågor, livscykelanalyser och innovationsledning och förespråkare för cirkulär ekonomi.

 

pernilla@mittkarmakonto.se

Mobil: 0737- 38 23 44

Karin Holmqvist

Ansvarig för ekonomi och redovisning

Karin har jobbat större delen av sitt vuxna liv med ekonomi som privat och företagsrådgivare på Handelsbanken samt med bokföring. Snart färdigutbildad yogalärare. Har alltid haft en stark önskan att hjälpa människor och göra världen bättre men aldrig vetat hur, tills nu.

 

karin@mittkarmakonto.se

Historien bakom Karmakontot

 

I samma stund som våra första barn kom till världen under 2012 och 2013 skulle vi vetat vilken handlingskraft och viljestyrka vi ville lägga på en livsviktig förändring. Vi kom där till insikt att -lika mycket som våra barn är världens hopp – så är det vårt ansvar att visa vägen fram tills det är dags att de våra ska ta vid.

 

För allt vi är och allt vi gör är vårt arv till kommande generationer

 

Barnen har blivit grunden till vår handlingskraft och vilja att bidra med något meningsfullt och hållbart. Vi tycker att det är dags att påverka den värld som vi vill låta gå i arv.

 

Vi är båda överens om det man brukar säga ’att barnen sitter med lösningen’. Men samtidigt att tillgången går förlorad om vi i regel kommunicerar val av ord och bild på ett exkluderande sätt. Vi vill uppmuntra till en humanare kommunikation, framförallt för att ge barnen en roll i samvaro med vuxna och chans att med nya ögon bidra till lösningarna vår värld behöver.

 

Vi har en vision om en handlingskraftigare värld

 

Karmakontot har ett inkluderande sätt som genomgående tema för en ökad handlingskraft. Vill vi bidra med en känsla av delaktighet genom att erbjuda många alternativ att bidra utifrån varje persons föränderliga kapacitet. Dessutom vill vi arbeta för en demokratisk biståndsfördelning organisationer emellan när valbara ändamål får lika mycket utrymme.

 

Karmakontot synliggör bidrag för en bättre morgondag, för allt har betydelse i den värld vi lämnar efter oss när de våra tar vid.

 

Vi gör en investering för framtiden och du kan bidra du med!

 

Varma Karma-hälsningar

Erika & Pernilla

Vi engagerar Karma för en bättre värld

Advisory board

Felicia Margineanu

Föreläsare, social entreprenör, sociala medier, författare

Felicia är den hyllade inspiratören och entreprenören. Hennes olika projekt har blivit mycket uppmärksammade och hon har bland fått årets stipendium av Företagarna 2015 och är en av Sveriges Uppstickare 2014.

Emma Sjöström

Konsult inom marknadsföring och företagsutveckling

Emma brinner för kreativa projekt och nya bolag och konsultar främst åt digitala nystartade företag inom Stockholms startupscen. Hon har bland annat varit marknadschef på Spontano och projektledare på MTGx.

Matteus Enqvist

Young Advisor

Matteus bidrar med insiktsfulla reflektioner kring Karma och är en viktig tillgång i affärsutvecklingen. Han säger själv att Karma kan göra en tryggare under förutsättning att man är snäll.

Matteus största ambitioner är:

Att vara sig själv

Att vara en förebild

Andra värdefulla

Britta Andersson

Illustratör; tontonillustration

Årets illustratör för Karmakontot är Britta Andersson, tontonillustration.

Elisabeth Hagborg

fil. Mag. i Socialt arbete, Författare

Elisabeth Hagborg Är socialarbetare med fil. Mag. i Socialt arbete och fortfarande som pensionär verksam. Hennes inriktning är att stödja barn och unga i utsatta livssituationer som missbruk, våld, psykisk ohälsa. Hon har också skrivit barnböcker med samma inriktning.

Värderingar och policy

Vi är en Ideell förening utan kommersiellt vinstintresse. Våra värderingar uttrycker vi genom policys, och är lika viktiga som våra stadgar och mål. Värderingar och policys är båda instrument för att styra mot verksamhetens mål som anges i föreningens stadgar. Våra värderingar och policys är ett ställningstagande och beskriver operativt hur vi arbetar med olika frågor.

 

Vi värnar om transpararens och därför kommer våra stadgar och policys finnas publicerade på vår hemsida. Internt används våra policys och värderingar som en kvalitetskontroll genom stående punkt på styrelsemöten och stämmor där vi går igenom hur väl de efterlevs och om de fortsatt är relevanta för verksamheten. Även stadgarna ses över årligen för att kvalitetssäkra att föreningens ändamål ligger rätt i tiden.

 

Våra värderingar inkluderar samtliga tolv kooperativa värderingarna men vi benämner dem bara på ett annat sätt.

Stadgar

Karmakontot Ideella Förening

 

  • 3. Ändamål

 

Föreningen är en ideell organisation utan vinstintresse. Organisationens intäkter skall gå till att främja, förenkla och göra tillgängligt kunskap och erfarenhet som på bästa sätt stärker känslan av egenmakt hos individer, -främst unga och familjer, och därmed öka intresset för föreningsliv.

 

Våra verksamhetsområden:

– Uppmanar till ett positivt socialt klimat

– Verka för en stärkt känsla av handlingskraft

– Stärka känslan av egenmakt och därmed bryta inlärd hjälplöshet

– Sprida kunskap om orsak och verkan

– Förenkla och förmedla engagemang till föreningsliv

– Bedriva insamlings- och försäljningsverksamhet i linje med föreningens ändamål

– Föreningen kan vara part i eller bedriva egna projekt i linje med föreningens ändamål

– Föreningen ska till fullo reinvestera eventuell vinst

– Karmakontot ska vara Ideell och Allmännyttig. Karmakontot är religiöst och politiskt obundet och leder verksamheten etiskt och ekonomiskt försvarbart med hjälp av policys.

 

Årsredovisning

Vi värnar om transparens och publicerar därför våra årsredovisningar här på vår hemsida.