LUCKA 9 - Mot korruption - Karmakontot
29302
post-template-default,single,single-post,postid-29302,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
9 december, nyårskalender istället för julkalender, mot korruption,

LUCKA 9 – Mot korruption

Idag är det internationella dagen mot korruption.

Korruption innebär missbruk av maktposition och anses inom forskarsamhället utgöra ett stort hinder mot ekonomisk och social utveckling eftersom det leder till minskat förtroende som i sin tur leder till oroligheter och ökad kriminalitet. Nyårskalenderns åttonde lucka handlar om att bygga ett inkluderande samhälle.

En viktig effekt av normkritisk tjänstinnovation i välfärdssystemet är att en lösning kan tillämpas på många platser. Det är avgörande att satsa på att skapa förutsättningar för att lyckas med det förebyggande arbetet, som i det senare är en kontinuerlig resa och kräver kontinuerlig uppföljning och en vilja att syna de brister som finns. Så länge som bristerna sopas under mattan kommer inte kriminalitet och utanförskap att minska.

 

Dagens fokus

Dagens fokus går till PeaceWorks som är en ideell fredsorganisation som arbetar för att stärka ungas deltagande och inflytande. De arbetar både i Sverige och i Colombia där de stöttar unga att skapa förändring för fred. Medan det i Sverige finns starka ekonomiska och säkerhetsmässiga förutsättningar för ungdomars deltagande är verkligheten i Colombia en annan. Behovet av särskilt stöd för ungas deltagande är därför extra viktigt.

Peace works

No Comments

Post A Comment