Internationella volontärdagen
28970
post-template-default,single,single-post,postid-28970,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
5 december, nyårskalender istället för julkalender, hållbarhet börjar inifrån, jul 2017

Internationella volontärdagen

Det är bevisat att vi blir lyckligare av att hjälpa andra. Det har vi själva sett, hos en själv och närmsta. Men överallt där det finns en orsak, produceras också en effekt.

Ett volontärarbete kan se olika ut men det börjar alltid med ett identifierat behov.

Ett volontärarbete är i högsta grad en inställning till livet, för allt du tar in skapar vad som kommer ut. Vi skapar positiva mönster av att göra gott eftersom motivationen av att göra skillnad ökar när hjärnans belöningssystem aktiveras som i sin tur stärker den inneboende tillfredsställelsen. Det du har inombords trånar efter att komma ut. Det som åt andra sidan av myntet känns ansträngande och motigt att genomföra skapar ett motstånd, det är därför det är avgörande att välgörenhetsorganisationer och hjärtefrågor erbjuder enkla vägar att stödja det goda arbetet.

När vi börjar agera (oavsett motivation till det eller inte), och får saker gjorda så stärks vår motivation vilket gör oss mer tillfreds med situationen. Ett positivt mönster har skapats och smittar lätt av sig på andra. Frågan är bara vad du ska börja göra? För vem eller vad, kort- eller långsiktigt. Vad har du att välja på? Och om du gör ditt val, är det då utifrån reell valfrihet med tanke på människors historia?

Det är enkelt om du försöker
Inget helvete under oss
Ovanför är enbart himlen
Föreställ dig allt folk
Leva för idag…
Tänk dig att det inte finns några länder
Det är inte svårt att göra
Inget att döda eller dö för
Och ingen religion heller
Föreställ dig allt folk
Leva livet i fred…
Du kan säga att jag är en drömmare
Men jag är inte den enda
jag hoppas att du följer med oss någon dag
Och världen kommer att vara som en
Föreställ dig inga ägodelar
jag undrar om du kan
Inget behov av girighet eller hunger
Ett broderskap av människan
Föreställ dig allt folk
Dela hela världen…
Du kan säga att jag är en drömmare
Men jag är inte den enda
jag hoppas att du följer med oss någon dag
Och världen kommer att leva som en
John Lennons låt Imagine, google översättning av text från http://www.oldielyrics.com/lyrics/john_lennon/imagine_live.html

John Lennon, christmas calender, christmas 2017, julkalender, snällkalender

Vill du eller ditt företag bidra till en bättre väld? Kanske komma hela företaget som volontär några timmar om året?

 

-Alla är viktiga och kan bidra!
Här kan Ni stötta någon hjärtefråga direkt i anslutning till ett projekt. Istället för pengar får ett projekt eller organisation ett praktiskt arbete utfört. En ansträngning som bidrar till en större mening hos dig och sätter ingång det positivt mönstret. Karmakontot skräddarsyr upplägget mellan Er och hjärtefråga/hjärtefrågor. Förvänta Er ett vackert diplom för väl uppskattat hjälparbete.

Karmakontot arbetar helt ideellt för en ökad handlingskraft i samhället. Vi tror att en bättre värld börjar med valfrihet, därför vill föreningen öka utbudet av produkter (val) som ger avkastning till en bättre värld. Det finns ett växande antal företag som ingår samarbete med välgörenhetsorganisationer i syfte att lyfta verksamhetens samhällsengagemang. Vi vet att kunderna är mer benägna att handla en produkt som samtidigt bidrar till en bättre värld än en motsvarande produkt som inte visar på samhällsengagemang.

 


Karmakontot verkar för en reell valfrihet och om du kommer på fler sätt att göra det på vill vi gärna veta mer. – När vi slutar att vilja vara bättre slutar vi till slut att vara bra.

 

No Comments

Post A Comment