LUCKA 30 - Årets nyårslöfte är att börja hjälpa lokalt
29918
post-template-default,single,single-post,postid-29918,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
Årets nyårslöfte - Att börja hjälpa lokalt

LUCKA 30 – Att börja hjälpa lokalt

Årets nyårslöfte – Att börja hjälpa lokalt

Kanske är livets syfte att vara utav så liten betydelse som möjligt, just för att ingen människa säkert föds att vara lämplig att ha ett så stort ansvar för livets fortsatta gnista. Kanske är vi betydelselösa för att vi inte ännu förstått hur avgörande varje handling är. Precis på samma sätt som att vi i första hand torde hjälpa världen genom att hjälpa lokalt. Krigsdrabbade reser hit och betalas arvode för tala om för Sverige att alla borde ta bättre hand om varandra i sin direkta närhet. För vem ska annars göra det? låter resonemanget.

Nu tenderar människor att värdera den egna betydelsen subjektivt till sin egen fördel, och den enda som luras är hen själv. Att vi upplever världen som att vi är i centrum för verkligheten kan ha en uppfostrande funktion för den som är lyhörd. För vi tänker och känner beroende på hur våra sinnen tolkar information och blandas med personliga minnen.

Ett nyår får många av oss att tänka på nyårslöften och nystarter. De konstanta möjligheterna som aktualiseras med nyåret är av störst betydelse för det lokala. Kanske spenderar vi nyåret bäst genom att låta det symbolisera vad vi själva vill ha mest ut av livet, är det handlingskraft, nära relationer, hälsa eller någonting annat? Vilket blir ditt viktigaste nyårslöfte?

 

Dagens fokus

Dagens fokus går till Biodlarnas viktiga verksamhet som är A och O för en biologisk mångfald och långsiktig hälsa för människor. Alla donationer går idag oavkortat till Biodlarnas verksamhet. Sveriges Biodlares Riksförbund arbetar för att utveckla svensk biodling som näring och meningsfull fritidssysselsättning, sprida kunskap om biodling, honungens egenskaper och pollineringens betydelse. Binas arbete som pollinatörer är den mest värdefulla delen av biodlingen och pollineringen har stor betydelse för hela landets flora och fauna, inte minst för produktionen av svensk mat. Sveriges Biodlares Riksförbund ser stor vikt i att denna ekosystemtjänst lyfts fram så att den är känd av såväl biodlare som allmänhet och konsumenter.

 


No Comments

Post A Comment