3 DECEMBER - Internationella dagen för handikappade
28903
post-template-default,single,single-post,postid-28903,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
nyårskalender istället för julkalender, lucka 3 - 3 december - internationella dagen för handikappade, ridföreningen lunkikring

Internationella dagen för handikappade

Internationella dagen för handikappade

-Den som har en funktionsvariation blir handikappad först om omgivningen inte är tillgänglig.

Du verkar vara bra,
men någonting är inte som det ska.
Det går inte att ta på,
något har gått snett.
Jag vet inte varför,
men det känns inte rätt. Du är en assistent som
jobbar
och är här för mej.
Men jag vill bara vara ensam,
komma bort från dej!

Någonting med dej känns inte allt rätt.
Jag tror att det är någonting i ditt sätt.

Du jobbar hårt, försöker göra allt bra,
men någonting är inte alls som det ska vá.

Du jobbar och du sliter,
men du missar den viktiga biten.

Jag trodde att personkemin kändes rätt,
men nu stör jag mej väldigt på ditt sätt!

Du är inte följsam, du gör som du vill,
och som assistent räcker du inte till.
Du mina armar och ben ska vara,
och allt som jag vill göra ska du klara.

När jag ber dej om något, du gör något annat.
Jag vill inte att du som assistent ska stanna!

Jag avstår från saker som jag vill göra,
för att slippa att det ska bli en väldig röra.

Lämna mej ensam! Låt mej vá!
Jag tycker inte alls att du är bra!

Du jobbar och du sliter,
men du missar den viktiga biten.

Du verkar vara bra.
Men något är inte som det ska.

Vi har inte alls nå´n personkemi.
Det är bara det jag får finna mej i.

Snälla gå din väg och kom inte tillbaka!
För annars måste jag min egen vilja försaka.

Jag vill leva mitt liv som jag vill,
och ha assistenter som för det räcker till.

När personkemin stämmer och allt känns bra.
Sådana assistenter vill jag gärna ha!
När jag blir behandlad med respekt,
DÅ känns allting genast rätt!

 

 

Dagen till ära fokuserar vi på att lyfta ridföreningen Lunk i kring som ger barn med funktionsvariationer tillgång till hästar. Strävan är att så många som möjligt ska få uppleva känslan av att sitta på en av deras fina islandshästar och i kombination få träning, stimulans och en fantastisk fritidsaktivitet. Väljer du att donera via Karmakontot till Lunk i Kring idag så stödjer Karmakontot Din hjärtefråga med ytterligare 20 % av ditt belopp!

Med hästen som hjälpmedel försöker man eliminera, reducera eller kompensera funktionsnedsättningar, bevara befintlig funktion och allmänt bidra till ökad livskvalité.

Sagt om Lunk i kring:
”Här finns en glädje. En optimism som smittar av sig och som får alla elever att tro på sig själva. Här ställs inga krav. Istället stärks man av ett positivt bemötande och mycket beröm. Här får man chansen att växa i sin egen takt. Här utgår man från varje elev. Det finns inga rätt eller fel. Här hittar man andra sätt och nya utmaningar. Värmen hos ledarna smittar av sig till alla ryttare, och skrattet och glädjen hänger kvar långt efter att ridturen tagit slut.”

ridföreningen för funktionsnedsatta barn

Lunk i kring

 

-Kan Du kommunicera utan att använda ord?

(Kommentera tankar eller tips om fler idéer som alla kan göra för att någon ska få en bättre dag.)

No Comments

Post A Comment