LUCKA 26 - Förutsättningar för en bättre värld
29830
post-template-default,single,single-post,postid-29830,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
karma, nyårskalender, the secret, 26-december

LUCKA 26 – Förutsättningar för en bättre värld

När du är i fred med dig själv och dina handlingar kan du förlänga denna underbara känsla till andra.

Karma kan enklast definieras som summan av en persons handlingar, men medvetna individer beskyller inte omständigheterna eller sin Karma för allt som händer. Men även medvetna personer behöver skapa förutsättningar för att handla rätt, så ofta som möjligt. Hjärnans biologi och kemi kan annars låta oss luras, och ge inte efter till begär bara för att din hjärna lurade dig någon gång! För det ligger oss ofta nära att bli lurad, därför handlar att kontinuerligt sträva efter att bli en bättre person mer om att ligga steget före hjärnans kortsiktiga belöningssystem. Genom att exempelvis servera hälsosam mat före den ohälsosamma maten för att bota suget efter det onyttiga.

Ju mer vi belönar vår hjärna för positiva saker, desto mindre kommer den positiva belöningen från det du vet är inte bra för oss.

Vi måste vara uppmärksamma på våra tankar och handlingar eftersom dessa kommer att återvända till oss genom dess kort- och långsiktiga effekter. Här kan vi verkligen uppfylla vår mänskliga potential, om vi bara fått berättat för oss att det finns ett alternativ, om vi kan tro på det och våga agera efter det. Det handlar väldigt mycket om att bygga förutsättningar för att vi ska ta bra beslut.

Hur kan vi människor ta vara på vår potential om vi inte blivit varse om den tidigare? Det är först när vi börjar prata om människans potentialer som kan vi bygga resonemang kring hur vi ska komma dit.

No Comments

Post A Comment