LUCKA 25 - Vi ger för att göra skillnad - Karmakontot
29812
post-template-default,single,single-post,postid-29812,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

LUCKA 25 – Vi ger för att göra skillnad

Vi ger gåvor för att göra skillnad och lämna ett arv från våra liv.

Överallt i världen och oavsett kultur eller inkomstskillnader blir människor lyckligare av att ge.

Ett förbud mot presentutbytet med sina nära och kära kanske inte är den bästa lösningen då inte bara gör oss mindre lyckliga, utan även utelämnar en viktig funktion i relationer. Att ge gåvor är en överraskande viktig del av mänsklig interaktion som hjälper till att definiera relationer och stärka familje- och vänskapsband. Faktum är att psykologer säger att det ofta är givaren, snarare än mottagaren, som skördar de största psykologiska vinsterna från en gåva.

Om jag avböjer presenter uppmuntrar jag inte att tänka på mig och på saker som jag gillar.

Och jag förhindrar dig från att uppleva glädjen att engagera dig i mina autentiska resonemang kring vad som gör att mitt hjärta klappar. Men hur ofta får vi gåvor med en genuin tanke bakom? Det sociala värdet av att ge är erkänt och fyllt en funktion genom historien. I tusentals år har vissa inhemska kulturer engagerat sig i givande. Även om det finns kulturella skillnader, avgörs status för en viss familj eller by, inte av vem som hade mest ägodelar, utan i stället av vem gav bort mest. Man borde fråga sig hur sunt det är att bygga upp en struktur kring att ge för att visa att man kan, snarare än att ge för att stötta mottagaren att förverkliga sina autentiska resonemang.

Den största effekten av att ge en meningsfull gåva till någon är kanske ändå på oss själva. Att ge till andra förstärker våra känslor för dem och får oss att känna oss bra och omtänksamma, och vinsterna blir ännu fler när vi ger med goda intentioner.

Tips på medvetna gå-bort presenter!

·       En gåva till mottagarens hjärtefråga

·       Arrangera att hela familjen kan komma som volontär till din hjärtefråga

·       Bjud på fika tillsammans på ett cafe som ni aldrig testat

·       En fotopresent eller tavla med årets statement

·       En app till hens smarta telefon

·       En utflykt eller resa med upplevelse, ett museibesök eller konsert

·       En prenumeration på streamade produkter, bad eller gymkort

·       Ett skott eller krukblomma som växer

·       En middagsbjudning eller cook a long

·       Ett egengjort mathantverk eller köpta favoriter

·       En kurs, en skolåda med kursmaterial eller pyssel

·       Betalad tandläkarräkning eller frisörbehandling

No Comments

Post A Comment