LUCKA 18 - Internationella migrationsdagen
29475
post-template-default,single,single-post,postid-29475,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
vänner utan gränser, Internationella migrationsdagen, 18 december, nyårskalender iställer för julkalender, Tamam, vänförening

LUCKA 18 – Internationella migrationsdagen

”Fattig är icke den, som äger litet, utan den, som hyser begär efter mer.” 

Det sa Seneca, en romersk författare, filosof och politiker, född år 4, son till Seneca den äldre. Seneca utbildades i Rom i grammatik, retorik och filosofi hos stoikerna. Han filosoferade ofta om vardagsmoral och hade stort inflytande hos bland annat Shakespeare. Han har även blivit kallad för dåtidens självhjälpsförfattare. Han kände stark medkänsla för slavar och talade om sin avsky för de blodiga spelen på teatern.

vänner utan gränser, Internationella migrationsdagen, 18 december, nyårskalender iställer för julkalender, Tamam, vänförening

Dagens fokus går till Vänföreningen Tamam

Tamam arbetar för att vi alla ska finna vänskap utan gränser. Deras arbete är så viktigt i en polariserad värld. Alla donationer till vänföreningen Tamam går under hela julveckan oavkortat till deras arbete. Tamams motto är ‘Vänskap utan gränser, de vill bryta ner de hinder som står i vägen för att unga människor med olika bakgrunder ska få en chans att lära känna varandra och bli vänner. De arbetar med att skapa nya sociala mötesplatser, organisera meningsfulla fritidsaktiviteter, ge alla lika förutsättningar i skolan och uppmuntra unga människors samhällsengagemang.

“Don’t wait for people to be friendly. Show them how.”

No Comments

Post A Comment