LUCKA 16 - Karma
29435
post-template-default,single,single-post,postid-29435,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
karma, försäkring, investering, 16 december, nyårskalender istället för julkalender, medvetna julklappar

LUCKA 16 – Karma

En investering

Karma som betyder orsakssamband, handlar om att medvetet ändra sitt perspektiv och därmed förändra sin upplevelse. Eftersom människor själva bär förmåga att påverka sin personliga karaktär kan människor därmed även påverka sina omständigheter eller situation.

Man kan tänka på tre sorters Karma, en som är ärvd från förfäder, en som uppkommit av ens tidigare agerande och avsikter samt investeringen som görs för framtidens Karma. Det betyder att allt vi är och allt vi gör kommer att gå i arv till kommande generationer. – Frågan är vad vi egentligen väljer att investera i och vad vi tillåter att gå i arv. För en sak som är väldigt säker, är att jag inte vill ha levt för gäves.

 

Att ge är attraktivt

Det finns inget religiöst med Karmakontot och Gud varken straffar eller belönar men överallt där det finns en orsak, produceras också en effekt. Därför kan en dålig personkaraktär förvandlas genom goda tankar och handlingar till en god karaktär. Beroende på vilka möjligheter som står till buds kan man bidra mer eller mindre vid olika tillfällen och därför ska vi inte bara väga gåvor i antalet kronor.

Avsikter, ansträngning och effekter har alla betydelse och möjligen i flera led framöver, därför borde man högre värdera varje enskilt bidrag. Det blir samtidigt även viktigare att synliggöra det attraktiva med att ge, och visa på fler mervärden för att fler människor ska lyfta den individuella kapaciteten och medvetet göra världen till en bättre plats. Att bidra och ge är faktiskt en motorväg till bra Karma för dig, de dina och framtida generationer.

 

Min tilläggsförsäkring

Oavsett hur jag bidrar så kommer det att verka för mig eller andra, direkt eller indirekt, förr eller senare, därför stämmer det ju även att förändringar börjar med en själv.

Om man agerar schysst, höjer man sitt värde bland andra i sitt sammanhang och är mer skyddad från både ensamhet och depression. Det menar nog även Matteus, vår yngsta advisor, när han säger att Karma kan göra en tryggare. På så vis kan man se på Karma som ens försäkring på sånt som inte går att täcka med ekonomiska incitament!

Jag tänker på alla människor levt ett långt liv som ser tillbaka och väger allt de bidragit till som finner att jakten på pengar distraherat dem från annat av större betydelse. Med allt jag gör och allt jag är berör jag oss alla, därför att jag precis som du, skapar orsaker med långtgående konsekvenser över oförutsägbara tidsperspektiv. Med detta sagt är det väl tid att medvetet investera i den värld vi vill ska gå i arv?

 

“Den bästa tiden att plantera ett träd var för hundra år sedan och den näst-bästa tiden är idag.”

Kinesiskt ordspråk

 

Välkommen att skriva till mig!

Erika (at) mittkarmakonto.se

No Comments

Post A Comment