LUCKA 13 - Lucia
29375
post-template-default,single,single-post,postid-29375,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
lucia, lucka 13, nyårskalender istället för julkalender, djurens rätt

LUCKA 13 – Lucia

Glad Lucia!

Vårt moderna luciafirande startade 1927. Tidningen Stockholms Dagblad arrangerade ett stort luciatåg i välgörenhetens tecken. Det är väl det sötaste man kan uppleva på året, förskolebarnens luciatåg?

Men vi ändrar inte lätt på traditioner. Den 13 december dukade man upp för extra festligheter men fasade för en av årets farligaste nätter med mystiska krafter och talande djur.

 

Apropå talande djur går dagens fokus till Djurens Rätt, vilka ger planeten Jordens andra djurarter som inte kan tala för sig, en röst. Vi blir fler och fler som inser hur tokigt det är att människan särbehandlas och stora varumärken som exempelvis Gucci har under 2017 beslutat att ta bort päls från alla deras kollektioner. Nu när nyåret kommer blir det också kritiskt att igen diskutera hur vida fyrverkerierna ska fyras av eller inte. Mer om fyrverkerier och nyheter från Djurens Rätt hittar du här. 

 

Dagens fundering!

Hur kan vi fira nyåret ”all in” med ett cirkulärt tänk, är det möjligt och eftersträvansvärt?

skräm inte mig

No Comments

Post A Comment