LUCKA 12 - Dagen för neutralitet
29350
post-template-default,single,single-post,postid-29350,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
dagen för neutralitet, 12 december, högre syfte, non violence Projects, NVP

Dagen för neutralitet

 

Idag firar världen vår första internationella dag för neutralitet.

Begreppet uppfattas vara en välkomnad kontring till all osäkerhet som pågår globalt, politiskt med en ökad polarisering mellan nationer.

Den kinesiska modellen OBOR (One Belt, One Road) hade inte varit möjlig utan en neutralitet mellan nationer. För första gången i århundraden har transporten av last på land blivit billigare och snabbare än med båt. Tåget från Kina har redan nått Spanien med rekordfart. Elproduktion med förnybar energi har blivit billigare än elproduktion från kol. Och det dyker upp många fler positiva initiativ från Asien.

Naturkatastrofer, rent vatten och mat hotar med att föra alla till varandra i kris, men vi ser fler initiativ blomma för att världen ska kunna svara på ett förenat sätt mot naturkatastrofer och andra nödlägen. Fler och mer positiva initiativ kommer.

Neutralitet har fött ett antal regionala och globala processer inom hållbar utveckling vilket inte vore möjliga med motstridiga eller dolda agendor. Vi har alltså börjat samarbeta för det högre goda nu, och det sprider ett stort efterlängtat hopp.

 

Utmaning:

I vilka situationer kan du och de dina komma att lägga era meningsskiljaktigheter åt sidan för det större goda? Kanske är julafton ett sådant tillfälle?

 

Grattis allihop på dagen för neutralitet!

 

Idag går nyhetskalenderns fokus till Non Violence Project och när du donerar dit går hela beloppet oavkortat till deras viktiga arbete! De har vunnit ett flertal prestigefulla utmärkelser för bästa internationella icke-våldsarbete genom deras utbildningsprogram och satsningar som finns representerade på fem kontinenter.

No Comments

Post A Comment