Vet du vilka hjärtefrågor som betyder mest för dina närmaste? - Karmakontot
28827
post-template-default,single,single-post,postid-28827,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
hjärtefråga, valfritt ändamål, csr

Vet du vilka hjärtefrågor som betyder mest för dina närmaste?

Karmakontot grundades år 2015 av två nyblivna föräldrar vars högsta önskan var en värld att vara stolta över att ge i arv till kommande generationer. Man hade sett ett starkt behov av lyfta fram valfrihetens betydelse för handlingskraften och en ideell förening utan vinstintresse startades. Föreningen har fram till nyligen främst haft fokus på insamling till välgörande ändamål genom försäljningen av välgörenhetsgåvor i sin nätbutik. Karmakontot har bidragit till en ökad valfrihet dels genom att lyfta olika organisationer och initiativ som arbetar för en bättre värld, delvis genom att möjliggöra för gåvomottagaren att välja förmånstagare, dit värdet på gåvan ska gå.

 

Karmakontot är den enda på marknaden i Sverige som erbjuder ett presentkort med 100 % välgörande ändamål. Idag samarbetar man med över 20 svenska välgörenhetsorganisationer som Stockholms stadsmission, Djurens rätt, Håll Sverige Rent, Hand in Hand och många fler.

 

-Att vara först på marknaden med en innovativ produkt och tjänst är kul samtidigt som det ställer högre krav på kommunikationen för att lyckas nå ut på marknaden, säger Pernilla som är en av de två grundarna och utbildad inom innovativ produktutveckling.

 

Ett hållbart företag är ett handlingskraftigt företag såväl ekonomiskt, socialt som miljömässigt. Och företag som ger Karmakontots presentkort till anställda erbjuds att få redovisat vilka ändamål personalen valt att stödja, i syfte att bygga vidare på CSR-engagemanget.

 

-Idag är det en växande andel företag som vill bidra till samhällsutvecklingen, säger Erika Brandt, en av grundarna utbildad inom lärande utvärdering och hållbar affärsutveckling.

 

Gåvokorten har kommit att beröra många över generationers gränser och främjat dialog och reflektion om de riktigt viktiga frågorna i livet. Hos oss har varje individ själva fått stödja det ändamål som ligger varmast om hjärtat, vilket varit mycket uppskattat och används som ett verktyg för stärkt engagemang. Men nu tar Karmakontot ytterligare ett spännande steg och öppnar upp för företag som vill axla upp sitt sociala och miljömässiga arbete, genom att utveckla anpassade projektidéer och driva dem tillsammans.

 

Företagens ordinarie verksamhet kan behöva hjälp att i praktiken implementera det sociala och miljömässiga hållbarhetsarbetet. Man behöver oftare hjälp med att identifiera företagets påverkan, utveckla strategier och åtgärdsplan samt implementera rutiner för densamme, samt behöver en del företag även ta hänsyn till särskilda utmaningar, så som ansvar i leverantörsleden.

 

Genom samverkan över organisationsgränser kan Karmakontot erbjuda företagen en skräddarsydd lösning och bidra till att goda effekter får större genomslagskraft i bl.a. storytelling som stärker mervärdet och bygger långsiktiga relationer.

 

Karmakontot – För att en bättre värld börjar med valfrihet.

No Comments

Post A Comment