Att vara eller inte vara optimistisk - Karmakontot
28095
post-template-default,single,single-post,postid-28095,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Att vara eller icke vara optimistisk, det är frågan

Vad kan du börja drömma om att tro på” var det första inlägget kring att tänka nytt, om egenmakt och framtidshopp. Nu går vi djupare in på anledningar till att låsa upp gamla bojor och idéer, för ofta kan begär betyda att det finnas dolda behov att ta hand om.

 

Ju fler optimistiska individer världen har, desto starkare optimism och bättre förutsättningar har vår framtid. Med det kan finnas olika begär som ligger till grund för att lära sig att vara mer optimistisk, här kommer fem exempel som du kanske känner igen dig själv eller någon anhörig i:

 

  1. Du vill kunna känna lycka

Att vara optimistisk är inte detsamma som att vara glad, men de är korrelerade. Om du upprätthåller en optimistisk inställning genom dagen, upplever du mer tillfredsställelse och glädje av din vardagsrutin.

Men livet är inte alltid så lätt som vi alla önskar att det skulle vara. Från den oändliga högen med räkningar till sociala problem som kan uppstå, kan livet ibland tvärt få ner vårt humör. Tyvärr kan vi inte alltid kontrollera en situation men vi kan alltid kontrollera hur vi reagerar. Att hålla en optimistisk inställning i svåra tider kan vara svårt,  men vi får heller inte glömma bort att det är genom de olika skiftningarna i livet som vi kan känna skillnader och således uppskatta det ena.

  1. Du vill känna dig friskare

Enligt forskningen har optimister visat sig ha lägre risk för hjärtsjukdomar och stroke, samt verkar ha ett bättre skydd mot långtidsdepressioner och negativ stress.

Man tror att när optimister konfronteras med en hälsokris, är det mer sannolikt att dessa personer återhämtar sig snabbare på grund av att de är villiga att ta till sig och delta i behandlingen.

  1. Du vill sluta känna att du sitter fast

Att upprätthålla en optimistisk inställning kan hjälpa oss att hantera svåra situationer. En optimistisk sinnesstämning hjälper en person att analysera bakslag och avgöra om hindren är situationsberoende eller permanenta. En optimist kan avgöra vad som behöver göras för att undanröja dessa hinder, medan en pessimist kommer att vara mer benägen att se livets omständigheter som personliga misslyckanden.

Det är gemensamt för alla människor att vi ibland upplever frustration, ilska och sorg. Personer som tittar genom en optimistisk lins får lättare frustration, ilska och sorg att gå över.

  1. Du vill stärka ditt immunsystem

Forskningen tyder på att ha en positiv syn på livet faktiskt stärker en persons immunsystem. Detta i sin tur bygger en persons motståndskraft mot säsongs och kroniska sjukdomar samt uppvisar färre symptom än vad som kan förväntas. Genom att ändra vårt sätt att tänka och våra liverfarenheter kan vi förändra vårt DNA.

  1. Du vill våga prova nya saker

Optimismen är det som hjälper oss att hantera oväntade förändringar, stress och besvikelser. Det är vad som får oss att lära av misstag snarare än känner oss besegrade av dem. Din optimism för framtiden lönar sig även i nuet eftersom den får dig att känna lycka och i större utsträckning tro på oss själva och vår förmåga.

 

Om du nu har bestämt dig för att öva på att bli mer optimistisk kommer i vårt kommande inlägg tips på hur du kan bygga upp den egenskapen. Ps. På detta sätt bidrar du också till en bättre värld.

 

Om inte du – Vem? Om inte nu – När?

Välkommen att bidra med dina erfarenheter och synpunkter på texten! Kanske vill du dela med dig av dina tips för att bli en mer optimistisk person? Kommentera eller maila Karmakontot. Eller önska dig ett framtida tema i bloggen.

No Comments

Post A Comment