Hållbar utveckling på indiska landsbygden - Karmakontot
27909
post-template-default,single,single-post,postid-27909,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Hållbar utveckling på indiska landsbygden

Följ Pernilla på resan till Indien och Hand in Hands byprojekt. Blogg Del 1 av 3.


 

Hej,

Nu har vi landat här i Chennai i sydöstra Indien! Vi är här för att besöka byn Kondayankuppam i området Tamil Nadu som ligger lite längre in mot landet ungefär två timmar med bil härifrån. I Kondayankuppam har Hand in Hand India arbetat tillsammans med byns invånare i snart två år med flera aktiviteter för att lyfta hela byn ur fattigdom och skapa en ny livssituation med hopp, värdighet och valmöjligheter.

Det ska bli så spännande att träffa invånarna i byn och intressant att se hur de har det och på vilka sätt “the Village Upliftment Programme” har hjälpt.

Vi har fått veta att det är ett mycket framgångsrikt projekt och att några av de viktigaste framstegen är att flera små företag har kommit igång och många kvinnor har fått microlån för att investera i sina företag, 2 vårdmottagningar har öppnat och flera stora medicinska insatser har gjorts, 2 veterinärmottagningar har öppnats och en stor veterinärinsats utförts, ett IT-center har öppnat, flera barn som tidigare har jobbat har börjat gå i skolan och informationsmöten och utbildningar om hygien och näringslära samt om naturskydd och kompostering har startats.

Det finns något befriande i att se direkt potential och möjligheter att hjälpa, eller hur? Jag hoppas att det här besöket är starten på en långsiktig kontakt med byn och dess invånare där vi kan följa upp den här resan med aktiviteter efter de behoven som finns. Och vi har ju möjlighet att hjälpa med mycket – många i Sverige är ju så villiga att skänka mängder av kläder, saker och pengar till olika ändamål. Och utöver insamlingar finns många projekt som jag kommit i kontakt med som ingenjör som jag funderar på.

Jag är nyfiken på avfallshanteringen i byn och även på att se hur de värmer mat då de inte har tillgång till el. Och vilka möjligheter finns det för att se till att alla får tillgång till rent vatten?

Jag har varit delaktig i ett projekt i Sierra Leone tillsammans med Ingenjörer utan gränser för att synliggöra nyttan av att kompostera och ta hand om organiskt avfall. Ett annat projekt jag varit delaktig i är när jag gjorde mitt examensarbete hos företaget Vagga till Vagga som distribuerar klimatpositiva biokolsugnar i bland annat Zambia och Tanzania som är bättre för både klimat och hälsa än matlagning vid traditionella öppna eldar. Jag vet att organisationen Hope for Kinshasa har donerat solvattentankar till Kongo-Kinshasa som kan ge rent vatten i torra men soliga områden. Det här är alla projekt som inspirerat mig och som jag kommer ha i åtanke när vi besöker byn.

Fortsätt gärna att följa mig på min resa, på fredag åker vi till Kondaiyankuppam. Då kommer också mer bilder.

Allt gott så länge,

Pernilla

 


 

Läs mer om Hand in Hands byprogram här

Bilden är från Hand in Hand

2 Comments

Post A Comment