Trygga hjältar - Karmakontot
27233
post-template-default,single,single-post,postid-27233,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Trygga hjältar

Hade du behövt en trygg hjälte som barn? Det kan vara ett väldigt skrämmande steg att ta emot hjälp eller söka stöd om man som barn mår dåligt på grund av missbruks- beroendeproblematik i familjen.

Därför har Trygga barnen nu 20 trygga hjältar utspridda över landet som kan ta barnen i handen och förmedla dem vidare till exempelvis en stödverksamhet eller socialtjänsten, och fler hjältar ska de bli. Målet är att det ska finnas en Trygg Hjälte i alla Sveriges 290 kommuner inom tre år.

Vi besökte Trygga Barnen, ett av Karmakontots valbara ändamål. I deras lokaler i Stockholm får man direkt en hemmatrevlig känsla och det är precis vad som är tanken, för att barn och ungdomar som söker sig till Trygga barnen ska få en trygg och hemtrevlig plats att komma till, kanske som en paus från vardagen i en otrygg miljö.

Trygga Barnen stöttar barn och unga upp till 25 år som har en närstående som har problem med alkohol, droger eller mår psykiskt dåligt. Det nya nätverket Trygga Hjältar är ett rikstäckande nätverk av eldsjälar som tillsammans verkar för att fler barn och unga i hela landet ska få möjlighet till det stöd de har rätt till.

“Endast ett fåtal procent av alla de barn som lever i hem med beroendeproblematik eller psykisk ohälsa fångas upp och får stöd från samhället. Det vill vi ändra på.”

 

STÖD TRYGGA BARNEN
Skicka en direktdonation till Trygga barnen eller stöd dem med Karmakontots Gåvokort!

No Comments

Post A Comment