Nya uppfinningar skapar fred - Karmakontot
27060
post-template-default,single,single-post,postid-27060,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Nya uppfinningar skapar fred

 

Fredsforskning presenterar vatten som den stora nyckeln till fred. Och genom att ta fram uppfinningar som motverkar klimatförändringar arbetar vi faktiskt för fred.

Stockholm International peace research institute (Sipri) bildades 1966 och rankas regelbundet bland de mest respekterade tankesmedjor i världen. Deras uppgift är i första hand att forska, i andra hand spriration och spridning av sin forskning och statistik och i tredje hand att med sitt inflytande och trovärdighet knyta ihop parter och uppmuntra till fredsarbete och utbildning. SIPRI medlar och knyter ofta ihop parter utanför medial uppmärksamhet och innan exempelvis ett fredsavtal kan träffas.

 

Världen är inte mer konfliktfylld idag jämfört med förr,

dock mer komplex, menar SIPRI.

 

SIPRIs forskning är världsunik. Deras statistik kring konflikter runt om i världen bidrar till en mer konkret bild av läget i världen.

SIPRI forskar även om länken mellan klimatet och konflikter. Och det är rent vatten som är den stora nyckeln till fred. Men vatten är dessvärre även en grogrund till Krig, då vatten är nödvändigt för försörjning av mat till världens population. SIPRI pratar om ”Murphys lag”, det vill säga att där ett visst klimatproblem verkar idag, kommer det att bli mer påtagligt för det område som redan är drabbat. Exempelvis torka, orkanstormar och monsunregn kommer att drabba de redan drabbade med tätare och kraftigare utfall. Om produktionen av mat blir mer svårplanerad och svårhanterad ökar missnöjet och den politiska instabiliteten vilket därmed leder till ökat våld.

 

Om vi kan motverka klimatförändringar genom nya uppfinningar och hållbarhet så är det ett sätt att arbeta för fred, menar SIPRI.

 

Detta kan du engagera dig i för FRED!

 

Stockholms Innovatörskrets (STIK) är den största lokala uppfinnareföreningen under Svenska Uppfinnareföreningen – SUF. STIK erbjuder uppfinnare stöd att vidareutveckla sin idé. Dem har mångårig erfarenhet av miljövänliga produkter, vattenrening och hållbar energi med ett gediget internationellt nätverk. STIKs medlemmar erbjuds bland annat gratis rådgivning, tävlingar och mycket mer!

PeaceWorks vision är en hållbar värld i fred, där unga är aktiva samhällsmedborgare. Detta samhälle kännetecknas av fred och hållbar utveckling, global rättvisa och solidaritet, över och förbi nationella, kulturella, sociala och ekonomiska gränser. Peace works erbjuder människor att engagera sig för fred genom utbildningar, volontärresor med mera. Just nu kan du anmäla dig till en kostnadsfri fredsresa till Kosovo på deras hemsida!

Non-Violence Project Sweden arbetar med att inspirera, engagera och motivera unga människor att bättre förstå hur man löser konflikter utan våld. Vårt övergripande mål är att radikalt minska våldet i samhället och utbilda nästa generations vuxna hur man just löser konflikter utan våld, bland annat genom ökad självkänsla, djupare insikter och större medvetenhet. De en cool kampanj där man kan förmedla sitt fredsbudskap och profilbild till hela världen. Här kan du själv vara med ge freden ett ansikte!

 

 

No Comments

Post A Comment