Bevara biologisk mångfald - Mitt Karmakonto
26805
post-template-default,single,single-post,postid-26805,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Vår anknytning till biologisk mångfald

Det absolut största hotet mot djuren är människan. Vi utrotar andra arter på jorden i en ökande takt långt över den naturliga utdöendetakten. Rubbningen av den biologiska mångfalden leder till hot mot vår egen art och vi biter således oss själva i svansen. Vanliga orsaker att arter hotas av utrotning är jakt, miljöförstöring och störning av djurens naturliga habitat. Jakten på utrotningshotade arter är lönsam, noshörningarnas horn är lika mycket värda som guld eller kokain. Vi tror att varje djur har sin plats att fylla och synen på djur behöver höjas världen över.  Det är så sorgligt att se bilder på skadade och döda noshörningar som fått sina horn avlägsnade, därför vill vi se människor aktivt öva på sin medkänsla till, och byta perspektiv med, allt levande omkring oss. -Vi måste var och en bättre arbeta för alla varelsers lika rätt till denna jord.

 

Karmakontot anser att människan är ett djur bland andra djur som behöver anknytning till naturen därför att en förlorad kontakt med naturen kan ha förödande konsekvenser på samma sätt som ett barn med en förlorad anknytning till en förälder.

 

 

LISTA – 10 hotade och kära djur

 

Isbjörnen – Hotas på grund av miljöförstöring/global uppvärmning som leder till att isarna smälter och deras naturliga habitat förändras.

Bin – miljöförstöring genom ökad användning av bekämpningsmedel, intensifiering av tungt jordbruk och klimatförändringar har lett till drastiskt minskad population hos bina.

Orangutangen – Hotas av förstörelsen av deras naturliga habitat, regnskogen. Genom Save the Orangutan kan du hjälpa orangutangen.

Fjällräven – Hotas av jakt då pälsen är väldigt eftertraktad.

Jättepandan – Hotas av jakt och förstörelse av deras naturliga habitat.

Noshörningen – Hotas av jakt då noshörningshornen säljs för dyra pengar på svarta marknaden.

Tigrar – Hotas av jakt och att deras naturliga habitat minskas på grund av människor befolkar större ytor.

Havssköldpaddan – Hotas främst av bi-fångst då den fastnar i fiskenäten.

Fågelarter – 12 % av världens alla fågelarter är hotade av miljöförstöring/klimatförändringar. I Sverige är alla fåglar fridlysta.

Fiskarter – Tonfisken, torsken och många andra fiskarter är hotade på grund av överfiske och många fiskarter är drabbade av miljöförstöring.

 

– Genom kunskap och medvetna val kan vi skydda biologiska mångfalden – 

Karmakontot har idag samarbete med tre organisationer som arbetar för att bevara djur och natur: Djurens Rätt, Rädda Regnskog och Save the Orangutan.

Har du tips på fler ändamål som arbetar för djur och natur, skicka oss gärna ett mail på info@mittkarmakonto.se

 

Bilden är från Save the orangutans verksamhet.

No Comments

Post A Comment