Karmabloggen - Att skapa förutsättningar
26637
post-template-default,single,single-post,postid-26637,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Karmabloggen – Skapa plats för känslolivet

Om du önskar att du var mer kärleksfull,

-bara agera som om du var mer kärleksfull.

 

Det kan vara enklare än du tror att bidra till att världen blir lite mer kärleksfull. Många av oss känner igen att vi är bättre föräldrar när vi inte är stressade eller pressade, arbetar bättre när insatsen erkänns eller känner större förankring efter en promenad eller en stunds meditation. Nästan alla människor kan hålla med om att vi är kännande varelser, och länge har det varit just det som urskilde människor och djur emellan. Men i en värld utan samtidigt härvarande och närvarande och utan fritt utrymme i kalendern skapas ingen reflektion och förankring av alla intryck och känslor som uppkommer. Medan djuren har erkänts ha känslor har vi människor tillåtit oss marginalisera våra. Vi har blivit avtrubbade.

En konsekvens som blir hos avtrubbade individer är att tillvaron inte berör på samma sätt och meningen i våra upplevelser går i varierande grad förlorad. vilket kan leda till minskat engagemang i omvärlden. Karmakontots huvudsakliga syfte är att öka handlingskraften i samhället genom att inspirera till olika sätt att bidra, göra det mer tillgängligt att bidra och ge individer känslan av att alla kan förändra – något som visats ha positiv inverkan på handlingskraft och engagemang.

 

Det handlar om en slags helig balans som rubbats men som går att återskapa genom varje människas aktiva val att känna sig själv.

 

– Känn dig själv bättre genom att avboka sådant som du kan leva utan, så att du frigör tid för härvaro, närvaro och reflektion.

 

 

 

Engagera dig eller ge ekonomiskt stöd till olika föreningar som på olika sätt arbetar för ökad medvetenhet i Sverige, se alla aktuella ändamål på vår hemsida.

Bilden är från Djurens rätts verksamhet.

 

No Comments

Post A Comment