Med öppna sinnen - Karmakontot
26311
post-template-default,single,single-post,postid-26311,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Med öppna sinnen

Nu kring nyår bloggar vi om året som gått men framförallt om framtiden och vad vi hoppas att få se och ta del av. Vår önskan är att den som läser ska känna sig hoppfullt inspirerad och att alla som har möjlighet hjälper till att skapa framtiden som vi vill se gå i arv. Vi står inför vår tids största förändringsuppdrag där alla behöver delta och dessa inlägg handlar just om Karmakontots delaktighet historiskt, nu och i framtiden.

 

Vilka mål och intentioner har vi för 2016? Med tanke på potentialen som vi ser och möjligheterna där många dörrar står öppna för samarbeten och vägar framåt jobbar vi med öppna sinnen men utefter en planerad men flexibel strategi för det kommande året.

 

Genomgående fokus lägger vi på att få klart boken KARMAgåvan. Vi ser ett behov av att göra välgörenhet mer tillgängligt och roligt för människor, även barn. Därför är målgruppen för boken är just barn och barnfamiljer. Vi ser fram emot att jobba med vår illustratör för året Britta Andersson och medförfattare Elisabeth Hagborg för att göra KARMAgåvan en komplett gåva för alla som vill lära om att ge, teoretisk och praktiskt.

 

Här kommer en önskelista över andra spännande projekt som cirkulerar på idéstadiet:

–        Karmakontot integreras med annan samhällsservice.

–        Karmakontot blir ditt interaktiva konto var du kan mäta dina bidrag med dina egna tidigare år eller andra, man får en bättre kontroll på sin kompensationskvot för den hållbara utvecklingens skull.

–        Skattetrycket stiger medan fler behov tillgodoses av företag i allians med NGO:s, däribland Karmakontot.

–        Till förmån för hållbar produktion och respektives kompensationskvot digitaliserar modebranschen provrummet till en helt ny nivå, samtidigt som man automatiserar skräddarsytt.

–        Vi har goda gärningar som utbrett accepterat betalmedel med hjälp av en utvecklad hållbarhetsredovisning på individnivå med kompensationskvoter som integreras med senaste tekniken.

 

För 2016 har vi fler mål som kommer kunna visa resultat, resultat på hur vi förändrar vår omgivning och förbättrar världen. Nu återstår bara för oss att önska er ett extraordinärt år fullt av medvetet engagemang och positiva förändringar!

 

Har du några idéer som du vill se förverkligas för en bättre värld? Maila in till oss och berätta! Vi kanske tar upp idén i våra sociala medier eller kontaktar dig för ett samarbete!

 

 

Och kom ihåg: what you give you get!

 

 

– “Varför ska vi åka och handla saker själva? Varför ska vi äga våra bilar? Varför ska vi äga saker alls, ha en bokhylla full med böcker, varför ska det vara massproduktion och masskonsumtion år 2050 … Det har jag svårt att se.”
Säger Christian Sandström, forskare på Ratio, om vardagen 2050.

 

 

Tror Du att du kan spela en roll i utvecklingen av Karmakontot och dess innovativa samhällsservice? Då vill vi få kontakt med dig! Följ gärna föreningen Karmakontot på facebook och twitter. -Glöm inte att kika på de aktuella ändamålen som du kan stödja med Karmakontots Gåvokort!

 

No Comments

Post A Comment