Karmabloggen - What you give, you get - Karmakontot
26496
post-template-default,single,single-post,postid-26496,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Karmabloggen – What you give, you get

Det är bevisat att vi blir lyckligare av att hjälpa andra. Det har vi själva sett, hos en själv och närmsta. Överallt där det finns en orsak, produceras också en effekt. Därför kan en dålig personkaraktär förvandlas genom goda tankar och handlingar till en god karaktär. Avsikter, ansträngning och effekter har alla betydelse och möjligen i flera led framöver, därför borde man högre värdera varje enskilt bidrag. Det blir samtidigt viktigare att synliggöra det attraktiva med att ge, och visa på fler mervärden för att fler människor ska lyfta den individuella kapaciteten och medvetet göra världen till en bättre plats.

Att bidra är mer ett sätt att leva

 

När vi sträcker ut en hjälpande hand; kanske springer ikapp någon som tappat något, hjälper en äldre vid matbutiken eller visar någon vägen så får vi ett ökat välbefinnande. Sen kan alla få svackor, då vi kanske är de i behov av hjälp och mindre kapabla att ge energi av oss själva – det är just då vi riskerar att hamna i negativa spiraler. Om vi även i svackorna gör vårt bästa för att hjälpa andra så hjälper vi samtidigt oss själva. Att bidra och ge är faktiskt en motorväg till bra Karma för dig, de dina och framtida generationer. Om man agerar schysst, höjer man sitt värde bland andra och är mer skyddad från både ensamhet och depression. Så man kan se på Karma som ens försäkring på sånt som inte går att täcka med ekonomiska incitament!

 

En god intention:

 Ha som mål att alltid lämna en person eller en plats i bättre skick än när du kom

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment