Back to basics - Karmabloggen
26463
post-template-default,single,single-post,postid-26463,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
Inre resa

Karmabloggen – Back to basics

När vi talar om världens utmaningar talar vi många gånger om symptom. Vi tittar ofta förbi roten till problemen och försöker att läka symptomen vartefter de dyker upp. Kanske bör vi gå tillbaka några steg, tänka på ett liv utanför detta sammanhang för att se den verkliga orsaken.

Kan Du särskilja behov och begär?

Skulle dina behov se olika ut om du bodde någon annan stans eller i en annan tid? Om svaret på frågan är ’Ja’ behöver du nog ta en funderare över vem du egentligen är. Teorin är att alla behov som är oberoende vart du är, tillhör dig men allt annat utbytbart, tillhör dig inte och kan ses som begär. Troligtvis har du påverkats av sammanhanget och bleker dina riktiga behov av utbytbara begär.

’Back to basics’ är en reflektionsmetod man kan använda sig av för att komma underfund med relationen till sin omvärld. Det handlar om att syna vad som är ditt att bära, och vad som är någon annans, vart du börjar och slutar känslomässigt, psykiskt och fysiskt, prioritering, befogenheter, roll, syfte och verklig agenda. Det kan krävas ett dagligt beslut för att komma in i dessa tankebanor, men efter en tid går det lättare, och kanske börjar man känna att livet känns mer hanterbart igen. För det som händer när man skalar bort lagren som inte tillhör vårt inre självt är vi upptäcker att vi har färre behov och problem att hantera, vi blir lyckligare.

Kan vi dagligen ställa oss själva frågorna:

– Innehåller dagen vad Jag vill att dagen ska innehålla?

– Skulle mina behov se lika ut om jag bodde någon annan stans eller i en annan tid?

– Vilka begär på dagen kan jag avstå utan att avstå något från mitt innersta jag?

 

Så har den inre resan börjat.

 

No Comments

Post A Comment