Karma - Mitt livs investering
26189
post-template-default,single,single-post,postid-26189,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

KARMA del 1

Nu i jul bloggar jag om KARMA och vad det betyder för mig. Min önskan är att den som är nyfiken eller som tycker att vi valt rätt eller fel namn till vår förening får en större insikt i varför Karmakontot existerar. Vi står inför vår tids största förändringsuppdrag där alla behöver delta och dessa inlägg om Karma handlar just om Hur.
 
 

Karma – Det är Mitt livs investering

 

Karma som betyder orsakssamband, handlar om att medvetet ändra sitt perspektiv och därmed förändra sin upplevelse. Eftersom människor själva bär förmåga att påverka sin personliga karaktär kan människor därmed även påverka sina omständigheter eller situation.

 

Man kan tänka på tre sorters Karma, en som är ärvd från förfäder, en som uppkommit av ens tidigare agerande och avsikter samt investeringen som görs för framtidens Karma. Det betyder att allt vi är och allt vi gör kommer att gå i arv till kommande generationer. – Frågan är vad vi egentligen väljer att investera i och vad vi tillåter att gå i arv. För en sak som är väldigt säker, är att jag inte vill ha levt för gäves.

 

I morgon på självaste Julafton delar jag fler av mina tankar om Karma. Följ gärna föreningen Karmakontot på facebook och twitter men glöm inte att kika på dem aktuella ändamålen som du kan stödja med Karmakontots Gåvokort!

 

KARMA-bloggen del 2

KARMA-bloggen del 3
 

3 Comments
 • kathryn valtersdotter
  Posted at 14:38h, 14 april Svara

  Om du fått ditt karmapåslag under tidigare liv och du har fått vetskap om det. Du försöker att förändra och du gör det men inget händer? Du är ständigt den som ger och ger från hjärtat, men känner ändå att du måste fortsätta i det här livet att betala? Hur går man vidare. Hälsningar Kathryn

  • Erika
   Posted at 07:49h, 22 april Svara

   Hej Kathryn och tack för din fråga!

   Det finns inga bevis för att investeringar i god Karma betalar av sig i direkt anslutning till handlingen eller den som utfört handlingen. Det är bra att komma ihåg att det alltid är en investering som man gör för sig själv och omvärlden. Om man tror på “cause & effect” eller “Karma” så bidrar varje handling till konsekvenser som man många gånger inte ens är mogen eller förmögen att identifiera. Troligtvis behöver vi öva på att känna trygghet i att vara tillräckliga och eftersom vi kan vara trygga och sanna mot oss själva och vår inventering, är det högt i tak och djup förståelse för att individer bär en föränderlig kapacitet som inte påverkar personens värde och framtida Karmastatus. Karmakontot tror att människor förändrar genom medvetna handlingar och det är ett nytt sätt att leva. Även om man saknar förmåga att se vad ens handling har bidragit till just vid det tillfället, om handlingen är att byta ut tankar eller om handlingskraften förändras över tid så är det fortfarande långtgående förändringar i rullning tack vare den handlingen.

   Hoppas att du känner att vi uppfattat din fråga som det var tänkt, annars är du välkommen att skriva igen! Jag avslutar med ett känt citat som vi tycker mycket om:

   “No one is useless in this worl who lightens the burdens of another” Charles Dickens

   Vårliga Karmahälsningar från Erika & Pernilla

 • kathryn valtersdotter
  Posted at 14:41h, 14 april Svara

  Hej!
  Så spännande sida. Min fråga är: Om du fått vetskap om att i tidigare liv fått ett karmapåslag. Du får reda på det och under din livstid här och nu gör du allt för att från hjärtat ge människor kärlek och gåvor utan att känna att jag ska få tillbaka. Men fortfarande finns känslan av att aldrig kunna begära att få betalt utav sin tjänst men gärna kan ge? Hoppas du förstår min fråga. Vore intressant att se ett svar på min fråga.
  Vänligen Kathryn

Post A Comment