Julklappsjakt i perspektiv
26149
post-template-default,single,single-post,postid-26149,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Julklappsjakten

 

Ge inte julklappar bara för att det är vad som förväntas!

 

Överallt finns reklam efter reklam med prylar att lägga under granen. Men vet alla verkligen vad man har att välja på?

 

 

En julgran utan julklappar är en fattigmans jul och alla köar för att få skapa den riktiga julkänslan som finns under granen. De som inte har råd att leva upp till förväntningarna erbjuds hjälp av beaktansvärda organisationer och frivilliga.

 

Självuppfyllande handlar vi för att upprätthålla gamla traditioner som påverkar oss, inte bara psykiskt, utan även direkt skadar vår moder jord. -Nej, jag tycker inte att vi behöver avstå helt men bara för att jag tycker att vi överdriver. Men vi skulle kunna ge med en tanke bakom!

 
Varför gör vi så här? Vem har bestämt vad som är fattighet? Är man fattig bara för att det inte finns julklappar under granen? Vem har bestämt det? Jag skäms när jag tänker på de familjer och 60 miljoner människor som är på flykt i världen och detta är bara början, så vida inte mänskligheten dör av någon mystisk sjukdom först. -Nej, jag vill inte ställa upp på att sopa konsekvenser under mattan på samma sätt som en alkoholist sopar sitt problem under mattan.

 
Men jag hoppas fortfarande.
Och mitt hopp kräver att jag ställer upp på att delta i förändringen…
 

Ibland gör jag saker som förväntas av mig helt omedvetet men när jag blir medveten om att detta skadar mig eller min omgivning försöker jag ändra på det. Jag pratar om det för att inte falla i glömska och gå på autopilot igen, det är mitt ansvar. Det är här vi kommer in på psykologin: Jag är människa och konformativ, det vill säga extremt anpassningsbar för en känsla av tillhörighet och det är med denna kunskapen om hur påverkningsbar jag faktiskt är, som mitt ansvar i ligger.

 
Det är alltså genom min omgivning som jag kan påverka mig själv. Jag sysslar dagligen med manipulation som vetenskapligt bevisats fungera, tricket är att göra den medveten. Tyvärr fungerar också manipulation från vinstdrivande företag och individer. Eftersom jag inte har hundra procent kontroll över den så räds jag den. För jag vet vad den kan göra med mig och jag kan inte fly.

 

Det borde vara enkelt att upphöra med något som inte gynnar en eller de sina, men likt en missbrukare väljer sin drog, väljer vi pengar och prylar i rop efter gemenskap. Är det inte tid för en avgiftning nu och istället ro om varandra med härvaro och närvaro i julledigheten?

 

 

Jag väljer vad jag vill bidra med varje dag och varje dag manipulerar jag mig själv för att vara den jag vill vara. För det är mitt ansvar att maximera chanserna för att hoppet ska leva vidare.

 

 

Vill du ge något med en tanke bakom? Vi har välgörenhetsgåvan med just Det. Beställ från Hemsidan.

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment