En god fortsättning - Karmakontot
26300
post-template-default,single,single-post,postid-26300,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

En god fortsättning

Nu kring nyår bloggar vi om året som gått men framförallt om framtiden och vad vi hoppas att få se och ta del av. Vår önskan är att den som läser ska känna sig hoppfullt inspirerad och att alla som har möjlighet hjälper till att skapa framtiden som vi vill se gå i arv. Vi står inför vår tids största förändringsuppdrag där alla behöver delta och dessa inlägg handlar just om Karmakontots delaktighet historiskt, nu och i framtiden.

 

Hur framtiden ser ut är upp till oss, det är den vi bygger genom varje val vi gör. Varje val har långtgående konsekvenser. Det ska kännas värt att bidra –hur litet det än verkar för det är inte med antalet kronor vi kan väga bidraget. Att bidra är ett sätt att leva och det behövs inte mer än några minuter per dag!

 

Visste du att det finns bevis för att Karma finns?

Universitetet York har utfört studier på flera hundratals människor och kommit fram till att Karma finns. Studien gick ut på att flera hundratals människor fick i uppgift att spendera några minuter på goda gärningar varje dag i ett halvår, sedan fick de göra om det initiala testet för att mäta eventuella skillnader. Det visade sig att medverkande hade större ökningar i självkänsla och lycka på sex månader jämfört med de i kontrollgruppenHär kan du läsa hela studien!

 

“Nothing, nothing, nothing compares to giving.

Giving is such a huge privelige. It’s medicine straight to the heart”

Mia Hozona

 

Skulle du vilja vara med i en svensk studie med motsvarande test? Maila i så fall dina kontaktuppgifter till pernilla@mittkarmakonto.se. Det krävs att du tar 5-10 minuter till att göra något för någon annan varje dag under sex månader och vi startar testet under våren. Hela studiens genomförande och resultat beror självklart på ditt engagemang och andras, vi behöver ettusen medverkande så ta med alla dina vänner på resan och utmana dem att göra det samma!

 

Karmakontot kan vara din väg till att aktivt bidra till både hjärtefrågor bland organisationernas viktiga arbete men även de lokala institutioner, initiativ  och projekt kunna ta emot ditt bidrag! Det innebär indirekta och direkta vinster för dig och de dina… Vad skulle vi kunna förbättra i vårt erbjudande för att du ska känna att dina pengar kom till nytta? Önska den verksamhet som vill se i Karmakontot! Det är direktverkande Karma som verkar i flera led!

 

Vår nyårsgåva till er inte bara möjligheten att delta i en spännande studie om Karma, det är även möjligheten att önska den verksamhet som du vill se som möjlig att bidra till genom Karmakontot. Det kan vara både organisationer och institutioner, projekt eller initiativ! Låt oss bygga framtidens tjänst! Dina önskemål kan du skicka in via vårt formulär på hemsidan eller via e-post. Alla tips tas om hand och hanteras i turordning. Skicka ditt önskemål till: erika@mittkarmakonto.se

 

Karmakontot önskar er en riktigt god fortsättning på det nya året!

 

 

Följ gärna föreningen Karmakontot på facebook och twitter. -Glöm inte att kika på de aktuella ändamålen som du kan stödja med Karmakontots Gåvokort!

 

Illustration av Britta Andersson, tontonillustration

 

No Comments

Post A Comment